Skip to content
+45 6252 1132 | post@aeroebryggeri.dk | Handelsbetingelser

ØLSORTIMENT

Søkort – signalflag og sol over Ærø

ÆRØ SERIEN – MED DET MARITIME LOOK

Hver øl har som baggrund fået et udsnit af søkortet omkring Ærø.

Når man vender flasken vil der være et signal flag. Signalflag er flag hvormed man kan kommunikere med andre skibe eller land – med Ærø bryggeries øl kan I nu signalere til hinanden hen over bordet eller baren.

Ærø-serien omfatter: Grolle pilsner, Gylden Pale Ale, IPA, 0,5% Pale Ale, New England IPA, Valnød, Dark Ale, Stout, Tangøl, Påske Ale og Strong Rudolph Jule Ale.

GROLLEN OG LØVEN

Ved Ærø bryggeris genopståen opstod logoet med den lille gråspurv stående foran løven. Figurerne er hentet fra et kalkstensrelief fra Rise kirke. Gråspurven, der kaldes for en grolle på Ærø, er en slags nationalfugl, noget ærøboerne ynder at kalde sig. Som en ekstra krølle på historien hed opfinderen af den første pilsnerøl i verden Josef Groll.

 ÆRØ ØKOLOGISK – SOL OG MARKER

Den økologiske serie er som look kendetegnet med solen i front. Ærø er jo foruden af væres en maritim ø også præget af landbrug og ikke mindst de mange gæster der kommer til øen gerne når solen står højt på himlen.
Vores Ærø økologiske linje startede med at være et duplikat af Ærø-serien. Men de økologiske øltyper er ofte mere milde og runde i smagen og det var ikke muligt at skaffe de samme råvarer der var økologiske, så de to serier er nu mere forskellige. Dog er der enkelte øl, der er sammenlignelige med den konventionelle serie. Vores Ærø økologiske serie omfatter Pilsner, Gylden Pale Ale, Session IPA, Valnød, Brown Ale, Imperial Stout, Påske Ale og Jule Ale.

ET NATURLIGT VALG

Ærø Bryggeri sætter en ære i at brygge øl der er så godt, at det bliver et naturligt valg for dig. Øl fra Ærø Bryggeri udmærker sig først og fremmest ved at være brygget på rene råvarer. Det vil sige, at når du oplever noter af f.eks. lakrids, krydderier eller citrus, er det bare godt bryghåndværk og ren smag af humle og malt.

ÆRØ IPA

Ærø IPA er en flot Gylden ale med en aromatisk duft og smag. Den er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, hvedemalt, sukker, gær og krydret med Cascade humle, som tilfører en god humlesmag med bitterhed og noter af citrus og blomster. Bitterheden er dog ikke så kraftig og vores Ærø IPA er kendt for at være knap så humlet som IPA i almindelighed. Det ses også på IBU tallet.
IPA’en er en klassisk sejlerøl – brygget første gang i kolonitidens England. Den ekstra humle gjorde det muligt for øllet at holde sig under hele den lange sejlads til Indien. Rygterne vil vide, at englænderne blev så glade for IPA’en, at den nu er en af de mest populære øl i England.
Vores IPA gør sig rigtig godt som tørstslukkende øl i varmen, eller efter et veludført stykke arbejde. Men du kan også trygt hælde den i gryden, når du skal dampe muslinger. I det hele taget fungerer Ærø IPA fortrinligt til fisk og skaldyr; både i tilberedning og til den gode mad.

Signalflag: “De stævner mod fare”.

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 226 kj/54Kcal
IBU: 25

Køb online
aRØ_FRONT_IPA
session_ipa-sortiment

ÆRØ ØKOLOGISK SESSION IPA

Ærø økologisk Session IPA er en flot gylden ale med en aromatisk duft og smag. Den er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, gær samt humle (tradition og cascade). Den har en god frisk humlesmag med bitterhed og noter af citrus og blomster som stammer fra Cascadehumlen, der bruges som aromahumle. Bitterheden er ikke så kraftig og øllen er knap så humlet, som IPA i almindelighed.
Vores Ærø økologiske SESSION IPA er en rigtig læskeøl; god til sommerhygge, havearbejde – eller som velkomstdrink til salte snacks. Her kan du også trygt bruge en god sjat i madlavningen; når du ovnbraiserer, damper eller pocherer. Bedst til lyst kød og fisk.

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 4,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 179 kj/43 kcal
IBU: 30

Køb online

ÆRØ 0,5% Pale ale

Lys, frisk alkoholfri øl, som giver den fuldendte smag af en Pale Ale, uden at skulle bekymre sig om alkoholindholdet. Øllen har en behagelig bitterhed med noter og duft af citrus og frugt, som stammer fra den tilsatte tørhumle.

Signalflag: “Min maskine går bak”.

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 0,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 107 kj/27 Kcal
IBU: 25

Køb online
pale-ale-alkoholfri-sortiment

ÆRØ No.5 VALNØD

Ærø  No.5 Valnød er utrolig populær. Den er brygget på vand, pilsner bygmalt, karamel bygmalt, ristet bygmalt, hvedemalt, gær, sukker og krydret med aromahumlen Goldings. Der er tilsat valnødaroma efter gæring. Denne gode bock er lavtskummende og har en god maltsødme og en  god humlebitterhed, der komplementeres af den sødlige valnødsmag. De giver en meget fin og afrundet øl, som appellerer til både seriøse ølkendere og lægfolk. Denne valnødøl er god til mange formål; mange holder af den til det hele. Ikke mindst til frokostbordet og den gode snaps. Vi anbefaler den mest som velkomstdrink, eller som en øl man nyder til lejligheder, der ikke indeholder tung mad. Den fine, runde valnøddesmag siges at kunne nydes til en god, mørk chokolade – og det er sikkert heller ikke tilfældigt, at Aroma Is på Ærø har rørt en utrolig populær øl-is med vores valnød øl.

Signalflag: “Jeg behøver hjælp”.

Type: “Bock øl”
Alkoholstyrke: 7 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 248 kj/59 Kcal
IBU: 15

Køb online
ÆRØ_FRONT_VALNØD
ÆRØ_FRONT_VALNØDøko

ÆRØ ØKOLOGISK VALNØD

Ærø økologisk Valnød har en dejlig aromatisk duft af valnød og en afbalanceret eftersmag af samme skuffe. Den er brygget på vand, pilsner bygmalt, karamel bygmalt, ristet bygmalt, hvedemalt, sukker, gær, humle (smaragd) og naturlig valnødaroma.
Vi har skabt en harmonisk, rødbrun og stærkt undergæret “Bock”øl, der afgiver en delikat sødme og rundhed. Derfor er denne øl manges favoritøl. Brygget egner sig lige godt til ostebordet som til velkomstdrink og for mange står den gode, næsten cremede valnøddesmag sig særlig godt på egen hånd. Den er derfor også fin at stikke i kurven i stedet for en flaske vin, hvis man skal nyde sommeraftenens glæder med nogen, man holder vældig meget af.

Type: “Bock øl”
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 243 kj/58 kcal
IBU: 15

Køb online

ÆRØ DARK ALE

Ærø Dark Ale er elsket af mange. Dels på grund af dens smukke glød, når den kommer i glasset og dels fordi vi her har en særdeles velbrygget øl, med spændende og afbalancerede smagsnuancer af bl.a. lakrids og frugt. Her er tale om fænomenalt brygmesterarbejde – ikke tilsat smag. Den er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, karamel bygmalt, ristet bygmal, gær, sukker og krydret med First Gold og Cascade humle. Man kommer ikke udenom en Ærø Dark Ale, hvis man vil prøve en øl med naturlig og nuanceret smagsfylde. Ærø Dark Ale må helst ikke være alt for kold. Vi anbefaler en serverings temperatur på ca. 12 grader celcius. Vi bebrejder dig ikke, hvis du serverer Ærø Dark Ale til en god middag – men det er en karakterfuld øl, der holder af at stå i fokus. Derfor kan den bedst sammen med retter, der ikke er for krydrede, som for eksempel stegt flæsk med persillesauce, skipperlabskovs eller en god frikassé.

Signalflag: “Jeg er i brand og har farligt gods om bord. Hold godt klar af mig”

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 6 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 226 kj/54 kcal
IBU: 30

 

Køb online
ÆRØ_FRONT_DARKALE
brown_ale-sortiment

ÆRØ ØKOLOGISK BROWN ALE

Ærø økologisk Brown Ale er en fryd for øjet og ganen. Den dybe mahognirøde farve er fremkommet på basis af den gode sammensætning af malte. Den er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, karamel bygmalt, ristet bygmalt, gær, sukker og krydret med tradition og smaragd humle. Smagen er meget fyldig og kompleks: Først maltagtig med et anstrøg af lakrids, efterfulgt af en aromatisk frugtagtig, bitter eftersmag.
Ærø Økologisk Brown Ale skal nydes kælderkold og gerne som solnedgangsdrink, så du kan opleve farvespillet i øllet, når du holder glasset op mod lyset. Hvis du er bidt af en gal hjemmebager, kan vi stærkt anbefale at du tilsætter et solidt skvæt Ærø økologisk Dark Ale i din brøddej. Det giver en dyb, maltet saftighed, som er ganske unik.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,3 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 211 kj/51 kcal
IBU: 29

Køb online

ÆRØ STRONG RUDOLPH

Ærø Jule Ale ”Strong Rudolph” er en halvmørk, rubinrød juleøl fyldt med smag. Sammensætningen af malt og humle giver en fyldig og frugtig julesmag, med noter af kirsebær, sherry og brændte nødder. En afbalanceret bitterhed runder de fyldige smage godt af, og øllens procenter sætter juleglæden i gang. Den er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, hvedemalt, ristet bygmalt, karamel bygmalt, gær, sukker og krydret med E.K golding Humle og Engelsk First Gold humle der er tilsat under urtkogningen i to tempi. Denne kombination munder ud i en Jule Ale med masser af karakter, højtidsstemning og smagsfylde – helt uden kunstig julesmag. ”Strong Rudolph” er smuk og mørkerød i glasset, og skaber stemning og juleglæde til snart sagt enhver lejlighed i højtiden. Snyd ikke dig selv og dine favoritmennesker for en smagsoplevelse, der giver røde kinder, julelyse sind og brede smil.

Signalflag: “Hold Klar af mig. Jeg har vanskeligt ved at manøvrere” 

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 7 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 262 kj/63 kcal
IBU:29

Køb online
ÆRØ_FRONT_JULøko

ÆRØ ØKOLOGISK JULE ALE

Ærø økologiske Jule Ale er en dejlig smagfuld juleale hvor fornemmelsen af julekrydderi alene kommer fra sammensætningen af malt og humle.
Den er brygget på vand, pale Ale bygmalt, hvedemalt, ristet bygmalt, karamel bygmalt, gær og sukker og krydret med Tradition og Smaragd humle.
Hvis du holder øllet op mod lyset vil du se, at farven er dyb mørkerød. Vores brygmester har komponeret en stærk men ikke bitter ale, uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ses i juleøl. Det giver en juleøl, der er ren i smagen, og som pirrer og tilfredsstiller smagsløgene uden at bedøve dem.
Selvfølgelig skal denne skønne Jule Ale på julefrokostbordet, hvor den – takket være sin rene smag – spiller smukt sammen med hele madskalaen; fra sild og stegt fisk til de fyldige kødretter af koldt og lunt tilsnit. Ligesom vores Påske Ale kan du i princippet nyde Jule Alen hele året som allround øl til god mad.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 237 kj/57 kcal
IBU: 31

Køb online

ÆRØ GYLDEN

Ærø Gylden er brygget på vand, pale ale bygmalt, hvedemalt, gær og humle. Den eneste forskel der er på Ærø Gylden og Ærø IPA er tilsætningen af Cascade humlen i IPA en. Ærø Gylden Pale Ale er en let men smagfuld ale på kun 4,2%. Den egner sig fantastisk til en sommerfrokost i haven, eller som tørstslukker på varme dage. Den fine smag og relativt lave alkoholprocent gør, at de fleste frokostretter kan hamle op med denne øl. Det er ikke alkoholprocenten i denne øl du skal bruge, hvis du ønsker en undskyldning til at snuppe en eftermiddagslur oven på frokosten.

Signalflag: “Jeg ønsker at komme i forbindelse med dem”

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 4,2 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 150 kj/36 kcal
IBU:14

Køb online
ÆRØ_FRONT_GYLDEN
ÆRØ_FRONT_GYLDENøko

ÆRØ ØKOLOGISK GYLDEN

Med Ærø økologisk Gylden præsenterer vi en lys og dejlig mild øl i vores økologiske sortiment. Brygget gør sig aldeles glimrende både som en enkel tørstslukker og som et sublimt supplement til det kolde bord. Ærø økologisk Gylden er nænsomt filtreret, upasteuriseret og brygget på vand, pale ale bygmalt, karamel bygmalt og hvedemalt. Øllet er stilfuldt fuldendt med humle (smaragd) og et let, dog karakteristisk aftryk af den engelske overgær.
Ærø økologisk Gylden har med sin fint afstemte og afdæmpede smag og sin relativt lave alkoholprocent på 3,9% en naturlig imødekommende karakter, der gør den særligt egnet når ønsket er, at servere en øl med appel når-som-helst til hvem-som-helst af landets talrige nuværende og vordende ølnydere. En god sjat i pandekagedejen gør absolut ingen skade med denne lette økologiske Gylden.

 

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 3,9 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 175 kj/42 kcal
IBU: 15

Køb online

ÆRØ STOUT

Ærø Stout – også kaldet husets kolde kaffe. Ærø Stout er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, ristet bygmalt, hvedemalt, gær og sukker. De anvendte humlesorter er engelsk first gold og goldings.
Ærø Stout blev oprindelig komponeret i anledning af Søby Værfts 75 års jubilæum i 2006. Den er lavet til ære for Arthur Jørgensen, der grundlagde værftet, som i dag er Ærøs største arbejdsplads
Ærø Stout er et lille kunstværk, og bør nydes med stor eftertænksomhed. Vi anbefaler at sippe af den mens du kokkererer eller læser en dælens god bog med en god Ærø Cigar. Smagsoplevelsen er fyldt med ristet malt og spændende undertoner af kaffe og lakrids. Humlearomaen er kun lige anelig – en rigtig “dry-stout

Signalflag: “Jeg er ikke manøvredygtig. Sæt dem i forbindelse med mig”

Type: Stout
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 222 kj/53 kcal
IBU: 29

Køb online
ÆRØ_FRONT_STOUT
imperial_stout-sortiment

ÆRØ ØKOLOGISK IMPERIAL STOUT

Denne øl er den tungeste i vores sortiment, omend nogle nok vil betragte den som en Imperial Stout i den lettere afdeling.
Øllen er brygget på en række af både danske og belgiske malttyper, bl.a. chokolademalt, Special B og mørkristet bygmalt. Maltene giver øllen en god fyldighed og sødme med noter af både karamel, chokolade, lakrids og kaffe.

Type: Stout
Alkoholstyrke: 8,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 245 kj/59 Kcal
IBU: 51

Køb online

ÆRØ PÅSKE ALE

Ærø Påske Ale er ifølge Jyllandspostens begejstrede anmelder  “en dansk øl, som er tæt på en ærkeengelsk bitter, altså den overgærede øl, som bartenderen typisk pumper op i pintglasset på en engelsk pub”. Ærø Påske Ale er brygget på vand, pale ale bygmalt, krystaliseret bygmalt, ristet bygmalt, hvedemalt, gær, sukker. Goldings humle er tilsat under urtkogningen i to tempi og den anvendte overgær fuldender denne traditionelt bryggede Påske Ale. Det giver en smuk, dybrød farve og rammer smagsmæssigt en god humlet og aromatisk øl med en fyldig, blød og rund smag. Smagen har desuden noter af røgen fra påskebålet på stranden.
Ærø Påske Ale kan i princippet nydes året rundt. Men mest mening giver det nok, hvis du sætter den på et veldækket påskebord af den kolde slags. På Ærø har vi tradition for at koge æg i havvand og stege pølser over flotte bål ved øens strande; uanset om påskevejret er mildt eller barskt. Her smager en Påske Ale ekstra godt, og det er den rene, skære sandhed.

Signalflag: “Jeg driver for mit anker”

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 184 kj/44 kcal
IBU: 15

Køb online
ÆRØ_FRONT_PÅSKE
ÆRØ_FRONT_PÅSKE_øko

ÆRØ ØKOLOGISK PÅSKE

Ærø Økologisk Påske Ale er let at gå til, uden dog at være simpel eller unuanceret.
Den er brygget på vand, pale ale bygmalt, karamel bygmalt, ristet bygmalt, hvedemalt, gær og sukker, krydret med Smaragd humle tilsat under urtkogningen i to tempi.

Vi har med Ærø økologiske Påske Ale skabt en smuk, dybrød øl, der smagsmæssigt lander i det humlede og fyldige med en god og rund grundsmag, der spiller fint op mod humlebitterheden. Vi holder mest af at drikke den økologiske Påske Ale til påske. Det er nok fordi påsken på Ærø er noget helt specielt: Udendørsoplevelsen af påsken svinger fra sne og rusk til mild forårssol; men altid med bål, pølser, kogte æg, højt humør – og koldt påskeøl. Påskebordet på Ærø rummer alt, fra sild til skaldyr og lammesteg, og her gør den økologiske Påske Ale sig fint over en bred kam.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 186 kj/45 kcal
IBU: 12

Køb online

ÆRØ GROLLE PILSNER

Det er lykkedes os at få skabt en rigtig superpilsner med meget mere smag og nydelse end en almindelig håndpilsner. Ærø Grolle Pilsner er brygget på vand, pilsnermalt, Pale Ale bygmalt, gær og krydret med engelsk First Gold humle samt Hersbrucker-humle. Den er tidligere blevet kåret i Smag & Behags store øltest som en af Danmarks bedste pilsnere. Resultatet er en ualmindelig frisk og fyldig pilsner med en dejlig bitterhed og lidt citrus i eftersmagen. Navnet Grolle betyder på ærøsk gråspurv. Du kan også finde grollen på Rise Bryggeris logo.
Der er både smag og nydelse i vores Grolle Pilsner som den er. Perfekt på en varm dag og ovenpå et stykke veludført fysisk arbejde. Du kan også nyde den ved bålet, på båden, på fisketuren, i festligt lag eller i en stille stund, når sommerregnen trommer mod taget. Eller du kan gøre som de gamle husmødre, og smide en sjat i pandekagedejen eller frikadellefarsen. Så skal du bare se løjer.

Signalflag: “Mand over bord”

Danmark bedste pilsner

Type: Pilsner
Alkoholstyrke: 4,6 % vol
Salgsemballage: 50 cl
186 kj/45 kcal
IBU: 21

Køb online
ÆRØ_FRONT_GROLLE
ÆRØ_FRONT_PILSNERøko

ÆRØ ØKOLOGISKE PILSNER

Ærø økologisk Pilsner er en ravgylden let pilsner med et flot hvidt skum. Den har en frisk duft og en let maltet smag med en overraskende humlebid, som er lidt kraftigere end i en typisk dansk pilsner. Humlebiddet er kraftigst ved 6 grader, men afbalanceres ved stuetemperatur. Den kan kraftigt anbefales til sildebordet og frokostbordet.

Type: Pilsner
Alkoholstyrke: 3,9 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 177 kj/43 kcal
IBU: 25

Køb online

ÆRØ TANG

Ærø Tangøl er en frisk lys pale ale, der er brygget med blæretang fra Danmarks Kyster. Den er brygget på vand, Pale ale bygmalt, karamelmalt, rugmalt, hvedemal, havre, gær og hele 4 humlesorter Cascade, Chinook, Simcoe og Amarillo humle.
Tangen tilfører øllen en snert af salt i smagen. På trods af et meget kraftigt humlebid, der giver øllet en bitter karakter, er den stadig frisk og med citrusnoter fra Cascadehumlen. Farven er smuk gul og gylden og med en let og luftig hvid skum på toppen.
Ideen til tangøllen kom fra foreningen Bund til Mund, der sammen med Bo Rino Christiansen fra Kunstbryggeriet Far & Søn udviklede opskriften. Bund til Mund Undervandsfestival sætter netop naturen og de gode og lokale råvarerne i fokus. Nyd den gerne med havudsigt – når båden vugger stille i havnen, eller med fødderne i det varme sand på stranden, hvor en frisk brise trækker havluften ind på en varm sommerdag – øllen er en tørstslukker, der kan nydes til lidt af hvert, om det er en god frokost, til en snack eller ganske enkelt bare for sig selv.
I Broager drikker man Tangøl 

Signalflag: “Jeg drejer til bagbord”

Type: IPA
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 165 kj/39 kcal
IBU: 43

Køb online
ÆRØ_FRONT_TANG
ÆRØ_FRONT_NEIPAøko

New England IPA

En flot, ufiltreret, gul-orange øl, hvor humlen er i fokus. Øllen er fyldig og frisk med tropiske noter af bl.a. citrus og grape, som stammer fra de fem forskellige humletyper, der er tilsat. Trods den store mængde humle har øllen en behagelig og afdæmpet bitterhed, og fungerer godt som en læskende tørstslukker. Den er dejlig til Thaimad med lime og masser af frisk koriander.

Signalflag: “Hold klar af mig, jeg er beskæftiget med parfiskeri”

Type: IPA
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 165 kj/39 kcal
IBU: 25

Køb online
Back To Top