Skip to content
+45 6252 1132 | post@aeroebryggeri.dk | Handelsbetingelser |

ØLSORTIMENT

Signalflag og Solen over landbrugslandet

ÆRØ SERIEN – MED DET MARITIME LOOK

Hver øl har som baggrund fået et udsnit af søkortet omkring Ærø.

Når man vender flasken vil der være et signal flag. Signalflag er flag hvormed man kan kommunikere med andre skibe eller land – med Ærø bryggeries øl kan I nu signalere til hinanden hen over bordet eller baren.

Ærø-serien omfatter: Grolle pilsner, Gylden Pale Ale, IPA, 0,5% Pale Ale, New England IPA, Valnød, Dark Ale, Stout, Tangøl, Påske Ale og Strong Rudolph Jule Ale.

GROLLEN OG LØVEN

Ved Ærø Bryggeris genopståen opstod logoet med den lille gråspurv stående foran løven. Figurerne er hentet fra et kalkstensrelief fra Rise kirke.
Gråspurven, der kaldes for en grolle på Ærø, er en slags nationalfugl, noget ærøboerne ynder at kalde sig. Som en ekstra krølle på historien hed opfinderen af den første pilsnerøl i verden Josef Groll.

 ÆRØ ØKOLOGISK – SOL OG MARKER

Den økologiske serie genkendes med solen i front. Ærø er jo foruden af væres en maritim ø også præget af landbrug og ikke mindst de mange gæster der kommer til øen gerne når solen står højt på himlen.
Ærø Økologisk startede som en duplikat af Ærø-serien. Men de økologiske varianter er ofte mildere og rundere i smagen og da det ikke var muligt at skaffe de samme råvarer økologisk, er de to serier nu mere forskellige. Der er dog enkelte øl, som er sammenlignelige med den konventionelle serie.

Ærø økologiske serie omfatter Pilsner, Gylden Pale Ale, Session IPA, Valnød, Brown Ale, Imperial Stout, Påske Ale og Jule Ale.

EN ØL MED ÆRE

Her hos Ærø Bryggeri arbejder vi efter en vision, hvor god kvalitet og gode smagsoplevelser skal være tilgængelige for alle. Det betyder, at Ærø øl nu kan købes bredt i landet – og til en pris, hvor de fleste kan være med.
Øl fra Ærø Bryggeri udmærker sig først og fremmest ved at være brygget på rene råvarer. Det vil sige, at når du oplever noter af f.eks. lakrids, krydderier eller citrus, er det bare godt bryghåndværk og ren smag af humle og malt.
Det er de rene og enkle ingredienser, der giver den dybeste smag. Sådan er det med livet, og sådan er det med øl.

ÆRØ No.5 VALNØD

No. 5 Valnød er bryggeriets signaturøl. Det er en ravgylden Bock med en delikat, rund aroma og fin fyldighed. Den tilsættes valnøddearoma, inspireret af de mange valnøddetræer, der vokser på Ærø. Valnøddearomaen er ikke dominerende, men ligger en god bund i denne bock. Øllen har en god maltsødme med noter af karamel, maltbolcher, ristet rugbrød og nødder. Her har vi snydt lidt, da tilføjelsen af aroma afviger fra udgangspunktet med de fire rene råvarer, men det klæder denne Bock så godt, at den jo ikke vil være det samme uden.

 God til faste oste, letrøget skinke og små pølser med valnødder, men også en god følgesvend til federe mad som julemad. Prøv også at langtidsstege vildt i en lage af No. 5 Valnød, porsesnaps og solbær.

Signalflag: “Jeg behøver hjælp”

Type: “Bock øl”
Alkoholstyrke: 7 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 248 kj/59 Kcal
IBU: 15

Køb online
ÆRØ_FRONT_VALNØD
ÆRØ_FRONT_VALNØDøko

ÆRØ ØKOLOGISK VALNØD

En rund og delikat ”Bock” øl med en flot ravgylden farve. Øllen er inspireret af de mange valnøddetræer, der vokser på Ærø, og tilsættes naturlig valnøddearoma, som giver en tydelig smag af valnødder, vanilje og karamel. Øllen har en god maltsødme, samt en diskret bitterhed. Her har vi snydt lidt, da tilføjelsen af aroma afviger fra udgangspunktet med de fire rene råvarer, men det klæder denne Bock så godt, at den jo ikke vil være det samme uden. Denne øl kan nemt forveksles med vores ÆRØ No. 5 VALNØD, da de to øl på papiret ser ganske ens ud, men smagsmæssigt er det to ret forskellige øl.

Øllets sødme gør den velegnet til det søde køkken og ostebordet. Drik den til ostemadden med de syltede valnødder, and med waldorfsalat eller drik den efter en god middag i stedet for desserten.

Type: “Bock øl”
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 243 kj/58 kcal
IBU: 15

Køb online

ÆRØ IPA

Vores IPA er en flot gylden ale, med en aromatisk duft og smag. Brygges med Cascadehumle, som tilfører en god humlesmag med bitterhed og noter af citrus og blomster. Bitterheden er dog ikke så kraftig, og øllen er kendt for at være knap så humlet som en IPA i almindelighed. En mild og drikkevenlig hverdagsøl.

Græskarsuppe med chili og ingefær, Indiske retter, alt med karry fra det danske køkken (fra karrysild til boller i karry) eller en god pizza m tomat, lufttørret skinke, parmesan og rucola. Den passer også fint til svinekød, der har været en tur på grillen.

Signalflag: “De stævner mod fare”

Type: IPA
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 226 kj/54Kcal
IBU: 25

Køb online
aRØ_FRONT_IPA
session_ipa-sortiment

ÆRØ ØKOLOGISK SESSION IPA

En IPA af underkategorien Session IPA. En let drikkelig og frugtig øl med citrussmag, både skal og saft samt en balanceret bitterhed og en let sødmefuld ristet kornduft. Session-øl opstod i England som øl, der var velegnet til sociale sammenhæng eller pauser -”sessions”. Den lave alkoholprocent gjorder at der kunne indtages flere i løbet af en pause, uden at man blev voldsomt beruset.

Øllens fine bitterhed passer godt til Indiske retter, alt med karry, ingefær og chili. Går godt med svinekød eller en kylling der har været en tur på grillen, gerne med masser af hvidløg. Ellers friske forårsruller med masser af grønt, frisk chili/ingefær og rejer.

Type: IPA
Alkoholstyrke: 4,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 179 kj/43 kcal
IBU: 30

Køb online

ÆRØ DARK ALE

Fyldig mørk ale med en dyb mahognirød farve og flødefarvet skum. Sammensætningen af malt og humle fremkalder en smag af karamel, lakrids og frugt, mens en god bitterhed binder det hele sammen. Hvis man elsker sin Dark Ale køleskabskold, så skal man drikke den sådan. Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 12 grader celsius, hvor vi mener at smagen står skarpest.

Velegnet til det dansk/fransk landkøkken med intense kødretter. Ellers til den mere simple stil til medister frikadeller. Øllen er eminent at braisere evt. svinekæber, mørbrad eller kylling i.

Signalflag: “Jeg er i brand og har farligt gods om bord. Hold godt klar af mig”

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 6 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 226 kj/54 kcal
IBU: 30

Køb online
ÆRØ_FRONT_DARKALE
brown_ale-sortiment

ÆRØ ØKOLOGISK BROWN ALE

En ale af underkategorien Amerikansk Brown Ale. Øllen har en let brun farve med en lys skumkrone. Duften og smagen er domineret af malten, som bidrager med en dejlig rund karamelfylde og ristet karakter, som stammer fra den belgiske specialmalt. Der bliver brugt en bitterhumle hvilket afrunder øllen med en frisk og behagelig bitterhed, uden at være dominerende.

Generelt godt til grillet oksekød med varm krydring, mexicansk mad eller pulled pork. Herudover er den eminent i rugbrødsdejen.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,3 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 211 kj/51 kcal
IBU: 29

Køb online

ÆRØ STRONG RUDOLPH

Strong Rudolph er en halvmørk, rubinrød øl i underkategorien juleale. Sammensætningen af malt og humle giver en fyldig og frugtig julesmag, med noter af kirsebær, sherry og brændte nødder. Der er en afbalanceret bitterhed som runder de fyldige smage godt af.

Passer selvfølgelig godt til julemiddagen. Resten af året er den også god både til og i simremad som chili con carne eller mørbradgryden.

Signalflag: “Hold Klar af mig. Jeg har vanskeligt ved at manøvrere” 

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 7 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 262 kj/63 kcal
IBU:29

Køb online
ÆRØ_FRONT_JULøko

ÆRØ ØKOLOGISK JULE ALE

Smuk rubinrød juleøl fyldt med smag og en afbalanceret bitterhed. Fornemmelsen af julekrydderier i denne ale kommer alene fra sammensætningen af malt og humle. Det giver en fyldig og frugtig julesmag, med noter af kirsebær, sherry og brændte nødder, dog uden at øllen bliver tung. Den kan klart anbefales til dem, der synes at jule Ale ofte er for krydrede og dominerende, og vinen er for stærk.

Passer godt til julemiddagen og frokosten, til kogt torsk med bacon, æg, syltede rødbeder og sennepssovs. Velegnet til og i simremad især and og fasan.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 237 kj/57 kcal
IBU: 31

Køb online

ÆRØ GYLDEN

Gylden er en let pale ale, som har sit navn fra dens gyldne, strågule farve. Den er frisk og har en afdæmpede bitterhed, hvilket gør den til en perfekt tørstslukker på varme sommerdage – og resten af året. Det er en alsidig øl, den gyldne middelvej mellem den lyse lagerøl og de mørke ales med, fin frugtighed og med mild sødme.

God til frokostbordet, en lækker madsalat og det lyse kød som kylling og gris samt fisk, gerne friskt krydret. Den egner sig også godt i stedet for hvidvin i maden, husk at tilsætte lidt syre i form af citron eller lidt æblecidereddike.

Signalflag: “Jeg ønsker at komme i forbindelse med dem”

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 4,2 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 150 kj/36 kcal
IBU:14

Køb online
ÆRØ_FRONT_GYLDEN
ÆRØ_FRONT_GYLDENøko

ÆRØ ØKOLOGISK GYLDEN

En lys ale inspireret af den engelske pale ale. En let og simpel, men smagfuld pale ale, som har sit navn fra den gyldne, strågule farve. Aromahumlen smaragd giver en frisk blomsteragtig smag og en afdæmpet bitterhed.

Passer perfekt til ethvert frokostbord, en lækker madsalat og det lyse kød som kylling og gris samt fisk, gerne friskt krydret ellers god til mere krydret og fyldig mad. Den egner sig også godt i stedet for hvidvin i maden, husk at tilsætte lidt syre i form af citron eller lidt æblecidereddike.

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 3,9 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 175 kj/42 kcal
IBU: 15

Køb online

ÆRØ STOUT

Vores Stout er i underkategorien Dry Stout. En dejligt kaffesort øl med et godt mørkebrunt skum. Brygget med mørkristet malt, som giver en behagelig brændt og fyldig smag med noter af kaffe og lakrids. På trods af den kraftige smag, er øllen let-drikkelig og ikke for tung. Bør nydes tempereret.

Denne ”dry-stout” bør nydes som den er, efter en god middag. Vil man have lidt ekstra ud af oplevelsen kan den deles op i to. Start med det første glas mens den er køleskabskold og nyd den langsomt, lad flasken stå på køkkenbordet i en times tid og drik så det sidste glas mere tempereret.

Signalflag: “Jeg er ikke manøvredygtig. Sæt dem i forbindelse med mig”

Type: Stout
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 222 kj/53 kcal
IBU: 29

Køb online
ÆRØ_FRONT_STOUT
imperial_stout-sortiment

ÆRØ ØKOLOGISK IMPERIAL STOUT

En Stout af underkategorien Imperial Stout, hvilket betyder at der er skruet op for sødmen, fylde, smagen og alkoholprocenten (8-12%). Denne øl er den tungeste i vores sortiment, omend nogle nok vil placere den i den lettere afdeling, da alkoholprocenten i vores fortolkning er i den lave ende. Maltene giver øllen en god fyldighed og sødme med noter af både karamel, chokolade, lakrids og kaffe, mens humlen lægger sig i baggrunden og giver en fin fylde og en nærværende bitterhed.

Denne Imperial stout bør nydes som den er, efter en god middag. Del den op i to og få lidt ekstra ud af oplevelsen. Start med det første glas direkte fra køleskabet og nyd den langsomt. Lad flasken stå på køkkenbordet i en times tid og drik så det sidste glas mere tempereret.

 

Type: Stout
Alkoholstyrke: 8,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 245 kj/59 Kcal
IBU: 51

Køb online

ÆRØ GROLLE PILSNER

En lys lagerøl af underkategorien pilsner, undergæret og brygget med lys pilsnermalt og pale ale malt, begge på byg. Smagen er ren, frisk og diskret med en dejlig bitterhed. Den har en let maltet smag, samt lidt citrus og en fin let ”jernet” tone i eftersmagen.

En klassiker til den danske frokost, som en sildemad, leverpostej med syltede rødbeder eller en rejemad. Også god til stegt lever eller simreret.

Signalflag: “Mand over bord”

Danmark bedste pilsner

Type: Pilsner
Alkoholstyrke: 4,6 % vol
Salgsemballage: 50 cl
186 kj/45 kcal
IBU: 21

Køb online
ÆRØ_FRONT_GROLLE
ÆRØ_FRONT_PILSNERøko

ÆRØ ØKOLOGISKE PILSNER

En ravgylden, let pilsner med masser af smag. Den har et flot hvidt skum, en frisk duft og en dejlig bitterhed, som er lidt kraftigere end i en typisk dansk industripilsner. Smagen er ren, frisk og diskret med en dejlig bitterhed. Den har en let maltet smag, der giver fylde, samt lidt noter af citrus og en fin let ”jernet” tone i eftersmagen.

Går skønt sammen med fisk som små østers, en sildemad, stenbiderrogn og ny pillede rejer. Ellers god til lyst kød og stegt kyllingelever med en grøn salat.

Type: Pilsner
Alkoholstyrke: 3,9 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 177 kj/43 kcal
IBU: 25

Køb online

ÆRØ 0,5% Pale ale

En lys og frisk Pale Ale tangerende til en IPA. Øllen har en behagelig bitterhed med noter og duft af citrus, grapeskal og lidt hyldeblomst, som stammer fra de tilsatte humler. Humleprofilen i denne øl er inspireret af vores NEIPA for at give øllet lidt ekstra interesse. Nyd en god øl uden bekymring om alkoholindholdet.

God til grønne fyldige salater, kylling, kartoffelsalat med urtepesto,
asiatisk mad med chili, lime og koriander.
Velegnet til f.eks. en Radler mocktail med limesaft, 0,5%Pale Ale og masser af isterninger. Festligøres med lidt brombær- eller ribssirup.

Signalflag: “Min maskine går bak”

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 0,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 107 kj/27 Kcal
IBU: 25

Køb online
pale-ale-alkoholfri-sortiment

ÆRØ PÅSKE ALE

Ærø Påske Ale er en smuk kobberrød og aromatisk ale. Det er ikke bare en stærkere øl, det er en specialøl hvor der er kælet for detaljerne da påsken på Ærø er noget helt særligt. Smagen er humlet og let, mere til den friske tørre side, end den søde. Den har en ganske let bitter smag, en god syre, og noter af rugbrød, tobak og mørk rosin.

En øl der kan nydes som den er, drik den af et godt ølglas med en stor overflade så du får mest ud af duft og smag. Selvfølgelig også god til påskefrokostbordet eller til lammestegen med hvidløg og rosmarin.

Signalflag: “Jeg driver for mit anker”

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 184 kj/44 kcal
IBU: 15

Køb online
ÆRØ_FRONT_PÅSKE

ÆRØ TANG

En IPA af underkategorien West Coast IPA. En flot, ravgylden øl, som tilsættes frisk blæretang, hvilket tilfører øllen en lille snert af salt og hav. Humlebitterheden er mere skarp og påtrængende i denne øl, som har noter af citrus, harpiks og fyrrenåle, som stammer fra de amerikanske humletyper, der bruges.

Passer godt til bøfferne på grillen eller mere intenst krydret mad.
Den er både god med den klassiske briocheburger og til en fed og smagfuld øster med citron.

Signalflag: “Jeg drejer til bagbord”

Type: IPA
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 165 kj/39 kcal
IBU: 43

Køb online
ÆRØ_FRONT_TANG

New England IPA

Vores NEIPA er ufiltreret, gul-orange i farven. dertil er der stort set ingen bitterhed i eftersmagen. Øllen er fyldig og frisk med tropiske noter af bl.a. citrus skal-og saft, mango og grape. Trods den store mængde humle har øllen en behagelig og blød afdæmpet bitterhed hele vejen i gennem. Denne øltype kaldes også for Hazy IPA eller Juicy IPA og fungerer derfor supergodt som en læskende tørstslukker.

God til asiatisk mad, med lime og masser af frisk koriander. Passer godt til friske grønne salater, citrussalat, eller en kylling i ovn med masser af urter, hvidløg og citron, salt og fed mad som f.eks. En pizza quattro formaggi.

Signalflag: “Hold klar af mig, jeg er beskæftiget med parfiskeri”

Type: IPA
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 165 kj/39 kcal
IBU: 25

Køb online
ÆRØ_FRONT_NEIPAøko

ÆRØ FÆRGEØL

Ærø Færgeøl er en mørkerød Ale. En lidt stærkere øl, der ligger mere til den friske tørre side, end den søde. Den har en ganske let bitter smag, en god syre, og noter af rugbrød, tobak og mørk rosin, som stammer fra de specialmalte og humlen, der er tilsat.

Nyd øllen lige som den er, når du sidder på færgen og drømmer om tiden på Ærø. Drik den gerne af et godt ølglas med en stor overflade så du får mest ud af duft og smag. Øllen kan kun købes på Ærø Færgen eller i vores bryggeributik.

Signalflag: “Mit skib er smittefrit, og jeg anmoder om frit samkvem med land”

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl
Energi: 184 kj/44 kcal
IBU: 15

faergeoel
Back To Top